Az abortusz.hu célja, hogy ingyenesen tárgyilagos információt nyújtson az abortusszal kapcsolatban.
Tapasztalatunk szerint sok lány nem rendelkezik elegendő tudással ahhoz, hogy ebben a nehéz helyzetben azt a megoldást válassza, amelyikkel később nyugodtan együtt tud élni. Az abortuszon átesett nők nagy része utólag úgy érzi, hogy nem hozott igazi döntést: belekényszerítették, nem volt ideje végiggondolni, vagy olyan váratlanul érte, hogy fel sem fogta stb. Sok, gyermekét elvetető lány nem engedi meg magának, hogy valóban végiggondolja a lehetőségeit: 

  • szorítja a 12 hetes határidő,

  • fojtogatják a saját és a rokonok félelmei,

  • elbizonytalanítja az apa reakciója.

Ennek a levét aztán meg is isszák: a kapcsolatok többsége ezután szétesik, a lánynál évek múltán több olyan, sokszor súlyos testi-lelki tünet jelentkezik, amely végül visszavezethető az elutasított anyaság okozta stresszre.

Ezt a honlapot az abortusz előtt álló nőknek hoztuk létre, illetve azoknak, akiknek a környezetében ilyen lány küzd – sokszor egyedül – a legnehezebbel.
Senki más nem értheti azt a mély, magányos félelmet, amelyben ők vannak, csak az, aki ezt már átélte.
Pedig a jó döntéssel járó öröm és a megnyugvás a közelben várakozik, de ezt elhinni azokban “a sötét órákban” szinte lehetetlen.

Célunk nem az, hogy bárkit rábeszéljünk a gyerekvállalásra, sokkal inkább az, hogy segítsünk közösen végiggondolni a lehetőségeket és számba-venni a félelmeket.
Emellett Ráhel Szőlőskertje lelki hétvégénk keretein belül lelki gyógyulás lehetőségét kínáljuk azon nők és férfiak számára, akik átestek az abortusz nehézségein.

Miben lehetünk segítségedre?

A Ráhel Szőlőskertje segít megtalálni a belső hangodat. Segít, hogy mélyen megéld Isten szeretetét és együttérzését. A hozzánk érkező nők és férfiak – sokszor életükben először – megoszthatják valakivel az abortusszal kapcsolatos legmélyebb érzéseiket. A résztvevők biztonságos lelki környezetben tárhatják fel legfájdalmasabb titkaikat.

Terhes vagyok,
és abortuszon gondolkodom

Váratlanul apa lettem,
erre nem vagyok felkészülve

Valakim abortuszra megy,
és támaszra van szüksége

Abortuszon estem át,
és lelki gyógyulást keresek