Ha abortuszra megy valakid…

Ha kiderült a lányáról, fiáról vagy bárki másról a környezetében, hogy gyermeke fogant, és az öröme nem egyértelmű…, akkor lehet, hogy csak az Ön segítségére számíthat a bajba jutott fiatal. Elképzelhető, hogy a többiek körülötte nem eléggé megértők vele, esetleg nem is tudják a hírt, vagy mindenki a maga akaratát próbálja érvényesíteni.

Bizonyára Ön is követett el hibákat az életében. Esetleg  nagy hibákat is. Mindenkinél legalább egyszer eljön az a pont, hogy kisebb-nagyobb bajba, esetleg problémák egész sorozatába kerül. Önnek már hasonlíthatatlanul több bölcsessége, tisztánlátása van az élettapasztalatának köszönhetően. Tudja, hogy a bűnösre mutogatni és a hibáit újra meg újra a fejére olvasni semmilyen megoldáshoz nem vezet, ettől senki nem lesz jobb, nyugodtabb.

Emlékezzen vissza, amikor Önnel történt ugyanez! Sajnos, ez a két fiatal nem biztos, hogy teljesen felfogja, ami történik vele. Pedig egy “válságterhességben” az a legfontosabb kérdés, hogy a szülők szülővé válnak-e, megszülik-e a magukban az apát és az anyát. Ha ez nem történik meg, a gyermeknek — még ha világra is jön — igen nehéz sorsa lesz, ha azonban az anyja és az apja valódi szeretettel és felelősséggel várja őt, akkor a tárgyi nehézségek nagyon kevéssé számítanak.

Nézze meg egy pillanatra, milyen “komplett” kisbaba növekszik éppen a fiatal lány hasában! (ne felejtsen el két hetet hozzáadni a terhesség valós idejéhez!)

Idősekkel foglalkozó szakemberek beszámolóiban rendszerint nagy számmal szerepelnek  70-80 éves nénik önostorozó vallomásai fiatalkori abortuszaikról. Elmondják, hogy egész életüket – sokáig öntudatlanul, aztán tudatosulva – végigkísérte az akkori döntésük visszafordíthatatlansága felett érzett fájdalom.

Végül egy rövid tanmese:

“Egy bölcs egyszer így tanította tanítványait:

– Harc dúl bennem… egy szörnyű háborúskodás két farkas között. Az egyik farkas képviseli a haragot, az irigységet, a mohóságot, az arroganciát, és az önteltséget, a megbántódást, a hazugságokat, és a hűtlenséget.

A másik farkas pedig a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, az együttérzést,  a szerénységet, a kedvességet, a jóindulatot, a nagylelkűséget, a könyörületet a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

– De melyik farkas fog győzni? – kérdezte az egyik tanítvány.

– Az, amelyiket táplálod. – felelte a bölcs.”

Táplálja Ön a szeretetet a várandós anyában és apában! Ha szövetségest keres, mi szívesen segítünk!