Ráhel Szőlőskertje

Ha abortuszod volt és nem tudsz megszabadulni a fájdalomtól, gyere el a Ráhel Szőlőskertje lelki hétvégére!

A módszer keresztény alapokra épül, de vallásosságtól függetlenül mindenkihez szól.
A jelentkezők számára teljes diszkréciót biztosítunk. Abortusszal érintett férfiakat is szeretettel látunk!

Legközelebbi hétvége: 2019.november 8-10. – Tapolca

A módszer

A Ráhel Szőlőskertje segít megtalálni a belső hangodat. Segít, hogy mélyen megéld Isten szeretetét és együttérzését. A hozzánk érkező nők és férfiak – sokszor életükben először – megoszthatják valakivel az abortusszal kapcsolatos legmélyebb érzéseiket. A résztvevők biztonságos lelki környezetben tárhatják fel legfájdalmasabb titkaikat.

A Ráhel Szőlőskertje egy lelki hétvége. A résztvevők, akik közül sokan a magukkal vagy másokkal szemben táplált harag foglyai, megtapasztalják a megbocsájtást. Békére találnak, lelkileg újjászületnek. A lelkigyakorlat végére újra remény és a jövőbe vetett hit költözik a szívükbe.

A csapatunk tagjainak többsége megjárta azt az utat, amelyet Te, majd egy Ráhel Szőlőskertje lelki hétvégén megtapasztalta a gyógyulást.

A módszert Theresa Burke amerikai pszichológus dolgozta ki.
Az alapja Jézus tanítása: bűnről, megbocsájtásról, arról, hogyan lehet továbbmenni, amikor azt hisszük, hogy már nincsen lejjebb. A lelki hétvégén elmélkedések és olyan gyakorlatok váltakoznak, amelyek érzékszerveinket is felhasználva segítenek lelkünk mélyére jutni, megélni a gyászt és meglátni a fényt, amely kiemeli kátyúba jutott életünket a sötétségből.

Ráhel Szőlőskertje Magyarország

A Ráhel Szőlőskertje 2014-ben indult útjára hazánkban. A lelkigyakorlat péntek estétől vasárnap délutánig tart a meghirdetett időpontokban. A hétvégék változó helyszíneken zajlanak, csöndes, eldugott lelkigyakorlatos házakban, többek között Pilisborosjenőn, Csobánkán, Márianosztrán stb. A jelentkezők nevét és bármilyen róluk szóló információt bizalmasan kezelünk a hétvége ideje alatt és azután is.

A lelkigyakorlatos csapat jelenlegi tagjai:
Olaj Anett, Olaj Dávid, Puskás Antal pálos szerzetes, pap

Jelentkezés a lelki hétvégére

Média megjelenések

„Etettem, itattam, de mindig meghalt”

Interjú az abortusz.hu alapítójával

(megjelent a www.csaladhalo.hu oldalon)

Vallási kérdés-e az abortusz? Fel lehet-e dolgozni valaha, ha egy anya a gyermeke elvetetése mellett dönt? Van-e olyan érv, helyzet, amellyel igazolni lehet? Többek között ezekről beszélgettünk az abortusz.hu alapítójával.

Olaj Anett egy vallásos nő, de nem volt mindig az. A filozófus végzettségű anya ma három gyermeket nevel férjével, egyetemistaként azonban hozott egy döntést, amelyet azóta megbánt: elvetette egy görbe éjszaka után fogant gyermekét. Később megtért, ettől még nem tartja kizárólag vallási kérdésnek az abortuszt. Honlapot indított, hogy főleg fiatalokat, krízisterheseket tájékoztasson a témáról, illetve egy másikat azért, hogy abortuszon átesett nőknek segítsen. Az alábbi videó tanúságtétel, készüljenek fel, hogy könnyek nélkül nem nagyon lehet végignézni, utána az interjú.

„Etettem, itattam, de mindig meghalt”
Interjú az abortusz.hu alapítójával
(megjelent a www.csaladhalo.hu oldalon)

– Abortusz-témában igen sokféle honlap, kiadvány létezik, miért gondolta úgy, hogy szükség van egy újabbra?

– Ez egy olyan kérdés, amelyben a ’minél több, annál jobb’ elve érvényesül. Ha meg tudok szólítani akár csak plusz tíz embert, már megérte. De a motivációm nem ennyiből áll: úgy érzem, én személyesen ezt a feladatot kaptam, szükséges, hogy krízisterheseket megszólítsak. Másrészről úgy látom, hogy a hasonló tematikájú, segítésre létrejött fórumok jó része más irányba indult, mint ami szerintem szükséges ebben a kérdésben. Ők már a döntés utáni helyzettel foglalkoznak, nem az az előtti, talán még kritikusabb állapottal. Azokkal, akik tényleg kétségbeesetten próbálnak megoldást találni, helyes döntést hozni, valójában kevesen foglalkoznak. Főként azokkal nem, akik az abortusz melletti döntést gondolják a legegyszerűbb és legjobb megoldásnak egy krízishelyzetben.

– Az egyértelmű, hogy Ön nem ez utóbbit tartja a helyes döntésnek, miért?

A cikk folytatásához klikk ide